Fyldepenne og Kuglepenne i Kunsthåndværk

Vort lille firma begyndte i 2012. Først på hobbyplan, og 2 år senere valgte vi at registrerer som firma. Produkterne er skriveredskaber i smukt design og høj mekanisk kvalitet. Som genstand er de unikke fordi hver enkelt pen håndbygges og med træ eller ebonit eller akryl som det ydre.

Men hvorfor nu det. Jo jeg har arbejdet med træ på hobbyplan lige så længe, jeg kan huske, og et sted i karrieren arbejdede jeg hos en guldsmed, og der opdagede jeg glæden ved små ting - at pusle og finbearbejde helt ned i de ganske små detaljer.

Siden anlagde jeg en veritabel træsamling, primært af danske træsorter: eg, guldregn, hvidbøg, moseeg, blommetræ med flere, men også lidt palisander og teak. Jeg brugte dem ikke rigtig til noget bortset fra modelbygning af enkelte skibe og en kajak bygget af granlister.

Så i 2012 var jeg pensineret som kulturhistoriker og købte en lille drejebænk med tanken at fylde tiden med lysestager, skåle og andet trænibs til kaminhylderen. En dag så jeg hos Trædrejerbutikken i Odense, at fremstilling af kuglepenne, peberkværne og meget andet var et emne, og snart havde jeg de første kuglepenne liggende. Netop liggende, for bunken var for stor til eget brug og til gaver.

Derfor måtte min kone og jeg søge at sælge dem og snart var i gang med begrebet 'markedsføring' - noget vi absolut ingen erfaring havde i men har efterhånden gjort den vistnok almindelige erfaring, at det tager 2-3 år at skabe en plads i et marked i sin niche.  Nu her ca. 6 år senere kan vi omsider se tilbage på det vundne og bruge al vores tid på forfining af produkterne som er nærmere beskrevet på de andre blade på denne hjemmeside.

Et lille indskud her: i de seneste par år har reparation af fyldepenne kommet til at fylde mere og mere. Det gælder både ældre fyldepenne og nye modeller.

Min kone Else var indtil sin pensionering lærer for kommende skolelærerer i matematik. Hun elsker tal og har nu kastet sig over regnskabet, som selv i et lille firma som vores kræver en del tid med orden i tallene overfor myndigheden. Samtidig holder hun styr på lagerer af materialer og råvarer. Ikke mindst afstemmer hun pennenes design og materialevalg bl.a. udfra kontakten med kunder i vortes lille butik her i entreen og erfaringer fra de kunsthåndværkerudstillinger og -markeder, som vi deltager i.

 

ENGLISH ? Are You from outside Denmark? Please write an Email, and we will answer You and explain. Especially I recommend our product: handmade fountainpens in top quality, se the page "TP pen" for pictures.

 

 

Vi deltager i mange kunst- og håndværkermarkeder. Vores erfaring fortæller, at først når I har set og følt vores penne så . . . , (Kunsthåndværkermarkedet i Maritim Center Svendborg)

Kalender

MARKEDER i 2019

 

Brøndsalen, Frederiksberg: 

Dagene 17.-18.-19. og 20 oktober.

 

SAK julebazar, Svendborg. 

Dagene 23. og 24. november.

 

Filosofgangens julemarked, Odense:

Dagene 13.- 14. og 15. december

 

Foruden disse offentlige markeder og udstillinger har vi året rundt og hver dag åben på vores adresse: Vindeby Violvej 24, Taasinge, Svendborg. Ved besøg kan du ringe først på: 27610748 eller 21680553, så du er sikker på at vi er hjemme.