Parker pen adskilt for tætning af revne (mærket med rødt)

Reparation

Ældre, nyere ja sogar helt nye fyldepenne - knapt nok brugt - repareres og justeres til den korrekte skrivekvalitet. Ofte får vi meget positive tilbagemeldinger fra tilfredse kunder.

Det primære i vores reparationsvirksomhed er den skrivetekniske funktion. Gamle antikvariske fyldepenne kan sommetider reddes ved at vi fremstiller udgåede reservedele på vort værksted eller erstatte kostbare dele med egne håndfremstillede løsninger. Vi beskæftiger os primært med at genskabe skriveevnen- sekundært med det kosmetiske.

De karakteristiske fejl er indtørret blæk, manglende blækopsugning eller manglende blækflow eller trang til udtørring. Hertil regulære skader som bøjet spids, utæthed og revner i materialet.

Priserne afhænger bl.a. af pennens fyldesystem: det kan være blækpose, konverter/patron  med stempel og en drejelig top.

Som priseksempel kan vi nævne den mest almindelige fejl- en indtørret blækpose. En ny isat koster som udgangspunkt kr 250,- Isætningen medfører en rensning af blæksystemet. Hvis der behøves en ny presbjælke kommer et tillæg på kr 100,-

Penne med stempelfyldning kan ofte bringes i orden ved en rensning af blæksystemet, det koster kr 150,-

Hvis stemplet er slidt og utæt koster et nyt specielt fremstillet stempel fra kr 300,. inklusiv rensning af blæksystemet.

En genopretning af en bøjet spids med efterfølgende slibning mod kradsning og justering koster fra kr 300,-. Arbejdet medfører en rensning af blæksystemet.

 Kan vi ikke reparerer, eller hvis det viser sig mere kompliceret end normalt, kontakter vi dig og aftaler nærmere.

Foretager vi os intet koster det kun returforsendelsen.

 

  RIDSER og SKRAMMER og AFKNÆKKEDE KANTER

Alle reparationer inkluderer en let polering der bevarer graveringer og slidspor. Hvis egentlige ridser skal fjernes koster det kr fra 50,- ekstra.

Egentlige skalder i overfladen kan sommetider udbedres, men aftales i hvert enkelt tilfælde.

Ofte er kanten af hætten beskadiget og i visse tilfælde kan det udstøbes. Prisen aftales i hvert enkelt tilfælde.

 BEMÆRK: metaldele som klips og ringe med afslidt forgyldning repareres ikke, men poleres kun forsigtig.

 

    Er du i tvivl da kontakt os pr mail eller telefon:

emnielsen@sydfynsmail.dk

27 61 07 48

Penne der ønskes repareret sendes til :

Taasinge Pennedrejeri

Vindeby Violvej 24

5700 Svendborg

Lille udvalg af de mange ældre og nyere fyldepenne vi har renoveret. Fra venstre: Parker rolled gold, Parker Duofold, Hoover, Eversharp og en Penol, alle med 14 karat pen og blækpose.

  • Osmia 52 fra 1930'rne fremstillet af Castell-Faber

    Den gamle pen er adskilt for rensning og reparation af stemplet der suger blæk op.

  • Osmia 52 skriveklar igen.

Fingergrebet på denne "Hommage a Friederich Chopin" fyldepen var gået itu som billedet viser. Vi drejede et nyt på værkstedet til stor glæde for ejeren af denne fantastiske pen fra Mont Blanc.

Den klassiske Mont Blanc 146 behøver også rensning af blækkanalerne - en operation der kræver demontage af fronten og fornyet tætning ved gensamling. En operation vi ofte udfører.